Examen, Kalpa-JYP & Helsinki, of toch niet?! - Reisverslag uit Kuopio, Finland van Irene Dijksterhuis - WaarBenJij.nu Examen, Kalpa-JYP & Helsinki, of toch niet?! - Reisverslag uit Kuopio, Finland van Irene Dijksterhuis - WaarBenJij.nu

Examen, Kalpa-JYP & Helsinki, of toch niet?!

Blijf op de hoogte en volg Irene

20 Oktober 2017 | Finland, Kuopio

Vandaag is mijn examen van epidemiologie. Ik ben wel een beetje zenuwachtig want ik denk dat ik totaal deze week ongeveer 8 uur gestudeerd heb eraan, en dat is een stuk minder dan wat ik normaal doe. Maar... Ik heb dit al grotendeels gehad 2 jaar geleden, dus in principe zou het goed moeten komen. Ik kwam er gisteravond laat nog achter dat ik geen rekenmachine nodig had, en die had ik precies niet mee. Nu kon ik gelukkig die van Maria lenen.
ik eet een lekker stevig ontbijt met havermout, wantja, je mag hier niet eten tijdens een tentamen. Marlinde blijft thuis, ik zie haar straks op de uni, want ik wil haar graag laten zien wat voor lekkere lunches wij hier hebben ;)
Ik ben, met de fiets, ruim op tijd op de uni, waar iedereen al een beetje aan het stressen is. Daar kan ik nooit zo goed tegen. Iemand van Lux heeft cadeautjes voor een studiegenoot van mij meegegeven aan Marlinde, dus die geef ik haar voor het tentamen, echt superleuk, ze is helemaal blij omdat ze het niet verwacht had. Voelt wel goed dat ik dan de boodschapper ben die haar blij mag maken, hihi!

Het tentamen is even pittig, maar ik denk wel dat ik hem goed heb gemaakt. Het bestond uit 25 punten, waarbij je hem vanaf 11,5 al gehaald hebt. Nog niet eens de helft?! Huh, in Maastricht is het altijd minimaal 2/3e. Nou, ik denk dat dat wel moet lukken. Toen ik bijna klaar was, moest ik naar de wc, dus de docent liep met me mee en in de wc stond Anne (aan wie ik de cadeaus had gegeven) en die begon tegen me te praten...! Ik meteen: noooo i'm not finished yet! oeps, die vrouw dacht natuurlijk dat we over de toets praatten....

Nou, al met al ging het best prima. Marlinde was er om kwart voor 12, dus ik liet haar een stukje van de uni zien en toen gingen we lekker eten :) Marlinde pizza hawaii en ik veganistische biet-kroketjes met aardappeltjes. Wel grappig om Marlinde helemaal verbaasd te zien over de hoeveelheid eten dat je mag pakken. (4 broodjes, salade, 2 drankjes etc). Zo waren wij ook, de eerste twee weken!
Met eten ontmoet Marlinde een paar studiegenoten van me (Serafin, Camille, Demi) en ziet ze Doro (die ook ooit lid was van Lux) weer. Het is supergezellig! Na een uurtje besluiten we om maar naar huis te gaan. Heerlijk gegeten! Thuis gaan we even inpakken voor het tripje naar helsinki en dan samen met Ines op pad. Ik wil Mar nog even de omgeving laten zien.

Gezellig met z'n drietjes rondlopen en wonder boven wonder schijnt de zon en is het totaal windstil, wat hele mooie plaatjes oplevert. Het is ook heel gezellie :) We lopen mijn hardlooprondje van de eerste week, wat nogal omhoog en omlaag is, maar wel heel leuk om het weer te zien nu het zo veranderd is. Volgens mij vindt Marlinde het ook wel mooi. Ik voel me ook wel een soort van trots ofzo op deze omgeving, alsof het echt van mij is, bij mijn erasmus-tijd hier hoort. Is natuurlijk ook wel een beetje zo.

Als we naar 1,5 uur wandelen weer terug zijn warmen we soep op in een pannetje en eten we afbakbroodjes met hummus, paprika en tomaat en dan gaan we naar de Kalpa game! Marlinde haar eerste ijshockeywedstrijd, woohoo! Het is heel leuk om er weer te zijn, echt weer een belevenis! Deze keer is het bijna helemaal uitverkocht, wat het nog leuker maakt. In het eerste deel (van de 3) scoort JYP (Volgens mij uit Jyvaskala), en dat is wel jammer. Verder wordt er dat deel niet gescoord en ook in het tweede deel niet. (zo onhandig dat je niet tweede helft of tweede kwart kan zeggen, haha!) Maar... In het derde deel slaat het om! 1-1 :D 2-1! 2-2! oooh, nu wordt het spannenddd! Uiteindelijk met nog zo'n 3 minuten op de klok scoort Kalpa nog een keer! YEAAAH Het publiek gaat uit zijn daK! (en wij ook!) Mijn derde Kalpa-game, mijn derde keer winst! Haha, we hebben weer genoten!
Als we naar buiten stappen komen we een aangename verrassing tegen: SNEEUW! WHAAAAAAAAAAT! ja ja ja, het sneeuwt! Niet veel, en het blijft niet liggen, maar het is wel sneeuw! zo leuK!

Met de bus terug naar huis, laatste dingetjes inpakken en nog even uitrusten. Nu ik niet meer hoef te leren kan ik lekker m'n gang gaan. Even liggen, even douchen en haren wassen (is echt nodig!) en dan gaan we rond kwart over 11 lopen naar de bushalte om naar Helsinki te gaan! WOOHOO! Ik ben nogal moe, maar zodra ik de kou in stap ben ik weer wakker. Om kwart voor 11 staan we bij de bushalten. Althans... dat denken we. Nog een keer opzoeken of het wel echt de juiste is. Nou, er hangt wel een blauw bordje. mmmm, nog een keer kijken op maps, op de kaart op hun website, nog een keer op maps. heen en weer lopen... SHIT... Met de minuut worden we onzekerder... En inderdaad, om precies de juiste tijd zien we de bus langsrijden.... op de weg achter ons... KAK KAK SHIT! nooooo We hebben de bus gemist. Dat is even heel erg flink balen. We waren zo goed voorbereid met op tijd weggaan etc... Maar nee...

Het kost ons even een aantal minuten om dit te verwerken. We schreeuwen even samen en dan zit er niks anders op dan gewoon naar huis te lopen... Het bed is al opgeborgen en de lakens etc liggen al in de kamer van Ines.
Wat heb je écht nodig nadat je geschreeuwd en gebaald hebt? Jep, je mams. Dus terwijl we naar huis teruglopen bellen we allebei onze mams, haha! Niet dat zij iets kunnen doen, maar het is altijd fijn om hun stemmen te horen (ook in dat, zijn Marlinde en ik zo hetzelfde :) <3).

Thuis aangekomen eten we wat, halen we even diep adem en kijken we wat de mogelijkheden voor morgen zijn. Mar boekt sowieso voor 30 euro een nieuw ticket voor morgen 9 uur. Ik kom online op een facebookpagina een ticket voor 7 euro tegen. Het meisje die het aanbiedt slaapt alleen waarschijnlijk al. Via via verkrijg ik haar nummer, maar ze reageert inderdaad niet. Ik weet ook nog niet of ik het wil, dan ben ik daar maar een paar uurtjes, voor 12 uur reizen....

Marlinde slaapt onder mijn dekbedovertrek, en ik onder de deken. Haar kussen maakt ze van haar winterjas. Wekker om 7 uur, zodat we om 7.40 de bus kunnen nemen morgen. Wat een avond... Zo frustrerend, zo balen! We waren in ieder geval allebei heel blij dat we niet alleen waren, dat dan weer wel....

Slaaplekker...

• 26 Oktober 2017 - 09:46

Mirjam:

Wat goed dat je, toen je 'geen rekenmachine' nodig had, er één kon lenen ;-)

En gelukkig hebben jullie de tegenslag ook overleefd en was je samen inderdaad!