Stom Stug Suf Saunamens!
Blijf op de hoogte en volg Irene
12 September 2017 | Finland, Kuopio
Het is echt heel erg leuk om al Ines haar verhalen te horen van wat ze meemaakt. Er was gisteren bijvoorbeeld een man, die 5 maanden geleden geopereerd is aan zijn testikels omdat hij kanker had. Normaal maken ze de alles dan op een bepaalde manier vast om het goed te kunnen laten genezen en krijg je een tijdelijk (soortvan) stoma om niet normaal te hoeven plassen. Op een CT-scan wees de dokter de "stoma" aan, en vroeg aan Ines wat het was: Ines vrolijk: Zijn tijdelijke stoma. NOPE! het was zijn piemel. Ik heb echt zo hard gelachen. Blijkbaar had hij een hele grote ;)
Ik ben aan het eind van de dag toch maar naar buiten gegaan. In de stromende regen naar de 2ehandswinkel gegaan, waar een hele enge man me achtervolgde en de hele tijd in het Fins ging praten.
's avonds om 18 uur was Ines eindelijk thuis, tijd voor SAUNA! Ze was net terug van sporten, maar meteen de hete sauna in! M'n tweede keer sauna, en het was eerst heel chill. Even later kwam er een vrouw binnen die extra water erop ging gooien. Ik vroeg haar (heel vriendelijk) of ze dat niet wilde doen aangezien het mijn tweede keer was en ik niet echt aankan om meteen in 100 graden te gaan zitten. Toch bleef ze doorgaan dus ik ging maar de saunaruimte uit. Ines en een Fins meisje bleven wel zitten.
Paar minuten later ging ik weer naar binnen en toen even later gooide ze er weer water op. Ik was al laag gaan zitten, dicht bij de deur, waar het het 'koelst' is, en toen ze dat deed werd ik echt een beetje chagrijnig dus ik gooide de deur open om te compenseren. De vrouw heel boos: Close door. En ik: No. Nou, ze vond het niet leuk. Maar ik vond het gewoon niet leuk dat ze niet even overlegde of ze er water op kon gooien. Het is een gemeenschappelijke sauna dus dan hoor je rekening met elkaar te houden. En zij is nog wel een volwassene?! Heel erg raar en ik baalde er echt van, omdat ik nu heel erg geïrriteerd en boos was en dus niet lekker had kunnen ontspannen.
Na het douchen zag ik dat ze er weer water op gooide en op de bovenste verdieping lekker ging liggen (hele bankje in beslag nemend).
Trouwens, vorige week was dezelfde vrouw ook toen ze binnenkwam meteen water erop gaan gooien, wat ik toen al gek en niet netjes vond, maar toen gingen we net weg dus heb ik er verder niet heel erg over nagedacht. As you know me: ik ga een klacht indienen bij de housing Kuopas.
's avonds heb ik lekker niks meer gedaan, wantja, dat was de hele dag al zo geweest.
mijn dinsdag in een notendop: slapen - studeren - eten - 2ehands winkel - studeren - sauna - eten - slapen.