BEST TRIP EVER
Blijf op de hoogte en volg Irene
06 December 2017 | Finland, Kittilä
We staan redelijk op tijd op, Ines al om 8 want die gaat vandaag een dagje skiën. Wij staan om 9 uur op om het huisje schoon te maken en in te pakken. Ik ben nog steeds een beetje grumpy door m'n slechte nacht en door het feit dat we vandaag weer naar het grauwe Kuopio gaan, de rest is vrij vrolijk. om 10 uur is alles helemaal opgeruimd en ingepakt dus stuur ik onze guide een berichtje dat hij langs kan komen. Hij zou het moeten checken voordat we weg mochten. Nou, dat deed hij dus helemaal niet! Hij vroeg alleen of we iets gebroken hadden en Demi zei heel eerlijk dat er een ding gevallen was en dat 1 lampje het niet meer deed (zo'n kandelaarding van plastic, lelijk ding). Ging hij er helemaal moeilijk over doen! Supergek, want het was echt een dom dingetje.. Verder keek hij nergens naar, niet naar de afwas, niet naar de badkamers... Nouja, we laten het in ieder geval schoon achter.
Spullen gaan in de bus, een kussen op de stoel om een plek bij het raam te claimen en dan is het tijd om op pad te gaan. Mijn rugzak beval alle waardevolle spullen zoals mn laptop, e-reader en Ines haar ipad dus de tas is redelijk zwaar.
Ons eerste doel is om souvenirs te kopen voor iedereen die we willen. Na 1,5 uur en 5 souvenirwinkels zijn we eindelijk (bijna) allemaal geslaagd. Dan gaan we op zoek naar een tentje om vanavond voor we weggaan nog even iets snels te eten. subway of pizza factory gaat het worden. Het is nu -22, en de wind snijdt echt in ons gezicht dus het is tijd om naar binnen te gaan. het is me een raadsel hoe die mensen van de berg suizen, want dat zal nog veeeel kouder zijn.
We gaan wat drinken bij the Coffee House, waar eindelijk wifi is. :) even bloggen, foto's sturen, bijpraten, foto's kijken en taartjes eten. Best wel gezellig :) Ik voel me weer wat vrolijker, maar wel sad dat deze reis voorbij is. Jammer ook dat het nu zo koud is en al donker, we waren graag nog even de berg op gegaan om de zonsondergang te zien. Maarja, met die zware tassen wordt dat wat heftig en 5 euro met de lift is ook wat veel voor maar een half uurtje. Gelukkig heeft Ines hele vette foto's gemaakt op de berg :)
Rond half 3 gaan we naar de pizza factory waar een chagerijnige man onze bestellingen opneemt. ook hier hebben we weer een gezellig groepje (onze cottage minus Ines) en hier blijven we dus ook lekker warm tot we om half 4 naar de bus gaan. Afscheid nemen van Levi, nog wat laatste foto's maken en dan de bus in.
Vandag is trouwens 6 december 2017, precies 100 jaar onafhankelijkheid in Finland! Ik ben hier nu 100 dagen, dus dat is wel toevallig. Overal in Finland zijn activiteiten en feesten enzo. In kuopio is een 'optreden' van het leger en vliegtuigen en vuurwerk. Hier is de Saala berg helemaal blauw verlicht. Ook zijn bekende gebouwen in Amerika en bijvoorbeeld de Eiffeltoren verlicht met blauw en wit. Best grappig. Onze bus heeft op de voorkant: Suomi 100 gezet, ook grappig.
Dan begint onze lange reis terug. We hebben vooraf besloten maar 1 keer te stoppen, dus dat is chill want dan kan ik lekker slapen. Ik kijk samen met Ines naar de film: Age of Adeline - hele mooie film! Ik slaap wat & lees wat en dan is het half 9 uur, dus tijd voor een 40 minuten stop. Helemaal gevuld met naar de wc gaan en rondlopen over het parkeerterrein met Bonnie. :) even de benen strekken.
Ik heb best wel veel gelezen, maar mn boek nog niet uit. Om 1 uur arriveren we op Juontotie, waar we (GELUKKIG!) in een andere bus kunnen met de Rauhalahti mensen en naar onze wijk gebracht worden. Om 2 uur zijn we thuis, Ines gaat nog lekker spinazie koken (ja ik snap het ook niet) en om half 3 lig ik eindelijk in mn bedje.
What. A. Trip.
09 December 2017 - 14:28
Mamski:
Om nooit te vergeten.........
je laaatste trip: naar huis-thuis!!! -
11 December 2017 - 11:26
Mirjam:
Nee hoor mum, ze moet ook nog naar Turku en Porvoo! Maar dat hoort al een beetje bij naar huis komen.
Ik heb trouwens een Sinterklaars? Kerst? Welkom thuis? Zomaar? Cadeautje voor je! Ben je al benieuwd?